KRAFTON, INC. NAVER Z İLE BİR NFT METAVERSE PLATFORMU KURMAK İÇİN ORTAK OLDU

Küresel içerik oluşturucu topluluğuna güç vermek için kullanıcı katkılı bir metaverse platformu tasarlanacak

AMSTERDAM, HOLLANDA - 9 Şubat 2022 - Dünya çapında popüler olan battle royale oyunu PUBG: BATTLEGROUNDS’un yaratıcısı KRAFTON, Inc., bir NFT metaverse platformu inşa etmeyi amaçlayan yeni bir Web 3.0 ve non-fungible token (NFT) projesi geliştirmek için NAVER Z ile bir mutabakat anlaşmasına (MOU) girdiğini duyurdu. NAVER Z, NAVER'in bir yan kuruluşudur ve dünya çapında 290 milyondan fazla kullanıcıya sahip Asya'nın en büyük metaverse platformu ZEPETO'yu yönetmektedir. Kullanıcılar bu sanal dünyada AR teknolojisini kullanarak kendi 3D avatarlarıyla başkaları ile etkileşime girebilirler.

Bu NFT metaverse platformunun oluşturulmasında KRAFTON, PUBG: BATTLEGROUNDS gibi çevrimiçi oyunlar yaratma deneyimini ve ilgili teknolojilerini bir kullanıcı katkılı içerik (UGC) aracı geliştirmek ve Unreal Engine kullanarak kaliteli bir sanal dünya inşa etmek için kullanacak. NAVER Z, ZEPETO'yu tasarlama ve yönetme deneyimini metaverse hizmetiyle topluluk ve sosyal hizmetlerine aktaracaktır.

KRAFTON Web 3.0 ekibi Lideri HyungChul Park, “KRAFTON ve NAVER Z arasındaki bu ortaklık, NFT'ler ve metaverse’ler tarafından yönetilen bir geleceğe giderken, her şirketin eşsiz uzmanlığı ve paylaşılan küresel odak ile destekleniyor,” diyerek konuyla ilgili açıklama yaptı ve “KRAFTON'un mevcut teknolojilerini ve ölçeklenebilir Web 3.0 ekosistemlerin nasıl oluşturulacağına dair araştırmaları NAVER Z ve ZEPETO'nun deneyimi ve yetenekleriyle birleştirerek, diğer hizmetlerden ayrılan ve NFT teknolojileri aracılığıyla küresel içerik oluşturucu ekonomisini canlandıran yüksek kaliteli,UGC bazlı bir açık metaverse oluşturabileceğimizden eminiz." diyerek sözlerini tamamladı.

KRAFTON'un NFT ve metaverse teknolojilerini benimsemesini daha da güçlendiren bu ortaklık, şirketin kısa süre önce Seoul Auction Blue (2.5 milyon USD) ve XBYBLUE'ya (4,1 milyon USD) öz sermaye yatırımları yaptığını ve ayrıca non-fungible token (NFT) odaklı projeler geliştirmek için bir mutabakat anlaşması (MOU) imzaladığını duyurmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

KRAFTON ve ürünleri hakkında bilgiye https://www.krafton.com adresinden erişebilirsiniz, şirket gelecekte NAVER Z ortaklığı ile ilgili ek detayları paylaşacak. Basın materyalleri için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

KRAFTON, Inc., dünyanın dört bir yanındaki oyuncular için yenilikçi ve ilgi çekici eğlence deneyimleri yaratmak üzere bir araya getirilmiş bağımsız oyun geliştirme stüdyolarından oluşan bir kolektiftir. Şirket, her biri kendine özgü uzmanlığa sahip PUBG Studios, Bluehole Studio, Striking Distance Studios, RisingWings, Dreamotion ve Unknown Worlds’ten oluşmaktadır.

KRAFTON, PUBG: BATTLEGROUNDS, NEW STATE MOBILE, The Callisto Protocol, TERA ve ELYON dahil olmak üzere önde gelen eğlence ürünlerinden sorumludur. Birinci sınıf yeteneklere sahip teknoloji odaklı bir şirket olarak KRAFTON, iş alanlarını oyunların ötesinde multimedya eğlence ve derin öğrenmeye genişletmeyi amaçlamaktadır. KRAFTON hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.krafton.com adresini ziyaret edin.