KRAFTON, NAVER Z İLE YENİ ORTAK GİRİŞİMİ ALTINDA 2023'TE İÇERİK OLUŞTURUCU ODAKLI BİR METAVERSE BAŞLATACAK

AMSTERDAM, HOLLANDA – 19 Nisan 2023 – KRAFTON, Inc. ve NAVER Z Corp. bugün metaverse platform çalışması için bir ortak girişim oluşturma planlarını duyurdu. KRAFTON'un %85, NAVER Z'in %15 hisseye sahip olacağı bu ortak girişimin yatırımı toplamı 48 milyar KRW olacak (mevcut döviz kurlarıyla yaklaşık 36,8 milyon USD).

İki şirket de geçen yıldan bu yana "Migaloo" adlı metaverse projesi üzerinde iş birliği yapıyordu. Bu yıl platformun tamamen geliştirip piyasaya sürmesi hedefleniyor. İsmi, şirketin lokal ofisi tamamlandıktan sonra paylaşılacak olan bu ortak girişim, Kuzey Amerika merkezli olacak.

"Migaloo", içerik oluşturucuların metaverse içerisinde kullanıcıların satın alıp sahip olabileceği çalışmalar oluşturduğu (Create-to-Earn) Kazanmak İçin Yarat (C2E) sistemine sahip olacak. İşlemler, NFT'ler ve blok zinciri yardımı ile yapılacak. Bu şekilde tüm işlem ve anlaşmalarda şeffaflık sağlanacak.

KRAFTON, içerik oluşturucular için sandbox araçları ve blok zinciri sistemlerini geliştirirken, NAVER Z hizmet planlaması ve ortaklık edinimi üzerine odaklanacak. İki şirket birlikte, KRAFTON'un PUBG: BATTLEGROUNDS gibi sevilen küresel hitleri geliştirme konusundaki deneyimini, NAVER Z'nin Asya'daki en büyük metaverse olan ZEPETO metaverse sosyal ağını işletme konusundaki uzmanlığıyla birleştirerek sinerji yaratmayı amaçlıyor.

KRAFTON'un “Migaloo” proje başkanı Henry Hyung-chul Park, şirketler arası ortak ekibin hali hazırda bir çekirdek hizmet ve metaverse modeli geliştirdiğini, şimdi ise bu ikisini birleştirme kısmında olduklarını belirtti. NAVER Z CEO'su Chang-wook Kim ise Migaloo'daki içerik oluşturucularının, NFT tabanlı bir ekosistem tarafından teşvik edilebileceğini ve bu şekilde yaratıcılıklarını en süt sınırlara kadar kullanacakları yeni bir metaverse platformuna erişeceklerini ekledi.

KRAFTON ve Web 3.0 teknolojisine yaptığı devam eden yatırım hakkında bilgi için lütfen https://www.krafton.com/en/ adresini ziyaret edin.

KRAFTON, Inc., dünyanın dört bir yanındaki oyuncular için yenilikçi ve ilgi çekici eğlence deneyimleri yaratmak üzere bir araya getirilmiş bağımsız oyun geliştirme stüdyolarından oluşan bir kolektiftir. Şirket, her biri kendine özgü uzmanlığa sahip PUBG STUDIOS, Bluehole Studio, Striking Distance Studios, RisingWings, Dreamotion, Unknown Worlds ve 5minlab’den oluşmaktadır.

KRAFTON, PUBG: BATTLEGROUNDS, PUBG: NEW STATE, The Callisto Protocol, Moonbreaker, TERA ve ELYON dahil olmak üzere önde gelen eğlence ürünlerinden sorumludur. Dokuz ülkede 3.000 kişilik bir ekibe sahip olan KRAFTON, iş alanlarını oyunların ötesinde multimedya eğlence ve derin öğrenmeye genişletmeyi amaçlayan birinci sınıf yeteneklere sahip teknoloji odaklı bir şirkettir. KRAFTON hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://www.krafton.com adresini ziyaret edin.