NATUS VINCERE PUBG GLOBAL CHAMPIONSHIP 2022’İN ŞAMPİYONU OLDU

Natus Vincere ödül havuzundan 1,000,000 ABD dolarından fazla payını evine götürüyor ve 2023 PUBG Esports yol haritası KRAFTON CEO'su CH Kim tarafından açıklanıyor

AMSTERDAM, HOLLANDA - 22 Kasım 2022 -  PUBG: BATTLEGROUNDS'un yaratıcısı KRAFTON, Inc., 1 - 20 Kasım tarihleri arasında Dubai'den canlı yayınlanan, yüz yüze PUBG Esports turnuvası PUBG GLOBAL CHAMPIONSHIP 2022'nin (PGC 2022) sonuçlarını açıkladı. Avrupa takımı Natus Vincere, evine 1,000,000 ABD dolarından fazla para ödülü götürerek PGC 2022 Şampiyonu unvanını kazandı. Yarışmanın son gününden önce KRAFTON CEO'su CH Kim, izleyicilere bir video mesajıyla seslenerek 2023 yılı PUBG Esports planlarını açıkladı.

Büyük Finaller Özeti

PGC 2022 Büyük Finalleri, 17-20 Kasım tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Exhibition Center’da, izleyici kitlesinin de katılımıyla gerçekleşti. Takımlar, Büyük Finallerin 4 gününe yayılmış olan 20 karşılaşma boyunca bir araya geldi ve Natus Vincere 179 puanla birinci oldu.

Son güne kadar Natus Vincere için birincilik erişilemez gibi görünüyordu fakat Büyük Finallerin son gününde üç tavuk yemeği kazanan takım, ilk PGC şampiyonluğunu bu şekilde kazanan Avrupa'dan çıkan ilk takım oldu.

İkinci sırayı Çin'den 17GAMING aldı. Büyük Finallerin ilk iki gününden sonra birinciliği korumayı başardılar fakat üçüncü günde ikinci sıraya gerilediler. 17GAMING, son gün birinci sıraya sahip olmak için verdikleri kıyasıya mücadeleye rağmen turnuvayı toplam 168 puanla noktaladı. Avrupa takımlarından Twisted Minds üçüncü, Amerika takımlarından eUnited ise dördüncü oldu.

Natus Vincere, 600,000 ABD doları tutarındaki birincilik ödülü ile beraber Pick'em Challenge'dan 408,000 ABD doları daha kazandı. PGC 2022 Pick'em Challenge'ın etkinliğe özel oyun içi eşyalarından elde edilen gelir sayesinde, net satışların %30'u toplam ödül havuzuna gitti ve 2,000,000 ABD dolarından 3,335,000 ABD dolarına çıktı.

MVP ödülü Büyük Finaller boyunca toplam 32 skor ve 15 asist yapan Natus Vincere nişancısı xmpl'in oldu. 10,000 ABD doları tutarında ek bir ödüle layık görüldü.

PUBG Esports 2023 Yol Haritası

Yarışmanın son gününden önce KRAFTON CEO'su CH Kim, izleyicilere bir video mesajı ile seslenerek 2023 yılı PUBG Esports planlarını duyurdu.

İlk olarak 2020'de tanıtılan PUBG Global Series (PGS), 2023'te bir kez yılın ilk yarısında ve yine yılın ikinci yarısında olmak üzere iki kez yapılacak. PGS'nin başlangıçta en üst düzey küresel PUBG Esports takımlarını bir araya getirmesi planlanıyordu fakat pandemi nedeniyle geçici olarak PUBG Continental Series (PCS) formatına geçildi. Katılan takımlar artık PGS turnuvalarında PGC puanı kazanabilecekler.

Üç yıl aradan sonra bu Haziran ayında geri dönen PUBG Nations Cup (PNC), 2023'te tekrar düzenlenecek. Bu yılki PNC, 1,600,000 eşsiz izleyiciyle rekor bir izleyici sayısına ulaşarak gelecek yıl olacaklar için daha da fazla beklenti uyandırdı.

Önümüzdeki yıl bir Global Partnership Programı başlatılacak. Kapsamlı bir araştırma ve inceleme sonucunda KRAFTON, dünya genelindeki 250'den fazla ekip arasından küresel iş ortağı ekiplerini belirleyecek. Küresel iş ortağı ekipleri, takım markalı özel oyun içi eşyalarına sahip olacak ve onlara PGS'de bir yer verilecek. Eşyaların satışından elde edilen kârın bir kısmı ortak takımlar ile paylaşılacak.

KRAFTON ayrıca 2024'ün ilk yarısında Güney Kore'de oyuncuların da tüm yıl boyunca keyif alabileceği PUBG Esports için özel bir stadyum açmayı planlıyor.

KRAFTON CEO'su CH Kim, "KRAFTON, PUBG Esports'a yönelik eşsiz marka kimliğimizi tanımlarken ve çeşitli iş birliklerini sürdürürken, PUBG Esports'u ikonik ve kültürel bir markaya dönüştürme çabalarını hızlandıracak," diyerek görüşlerini belirtti.

PUBG Esports hakkında daha fazla bilgiyi pubgesports.com adresinde ve resmi sosyal medya kanallarında bulabilirsiniz: YouTube, Twitter, Instagram, Facebook, Twitch ve TikTok.

KRAFTON, Inc., dünyanın dört bir yanındaki oyuncular için yenilikçi ve ilgi çekici eğlence deneyimleri yaratmak üzere bir araya getirilmiş bağımsız oyun geliştirme stüdyolarından oluşan bir kolektiftir. Şirket, her biri kendine özgü uzmanlığa sahip PUBG Studios, Bluehole Studio, Striking Distance Studios, RisingWings, Dreamotion, Unknown Worlds ve 5minlab’ten oluşmaktadır.

KRAFTON, PUBG: BATTLEGROUNDS, NEW STATE MOBILE, The Callisto Protocol, Moonbreaker, TERA ve ELYON dahil olmak üzere önde gelen eğlence ürünlerinden sorumludur. Birinci sınıf yeteneklere sahip teknoloji odaklı bir şirket olarak KRAFTON, iş alanlarını oyunların ötesinde multimedya eğlence ve derin öğrenmeye genişletmeyi amaçlamaktadır. KRAFTON hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.krafton.com adresini ziyaret edin.